Komentar Tentang Muhammad

Posted on: Saturday 9 February 2008 | Category: Religius | post comment
Washington Irving
(1783-1859) Well-known as the “first American man of letters”.
He was sober and abstemious in his diet, and a rigorous observer of fasts. He indulged in no magnificence of apparel, the ostentation of a petty mind; neither was his simplicity in dress affected, but the result of a real disregard to distinction from so trivial a source … In his private dealings he was just. He treated friends and strangers, the rich and poor, the powerful and the weak, with equity, and was beloved by the common people for the affability with which he received them, and listened to their complaints … His military triumphs awakened no pride nor vain glory, as they would have done had they been effected for selfish purposes. In the time of his greatest power he maintained the same simplicity of manners and appearance as in the days of his adversity. So far from affecting regal state, he was displeased if, on entering a room, any unusual testimonial of respect were shown to him.
*Life of Mahomet*, London, 1889, pp. 192-3, 199
Annie Besant
(1847-1933) British theosophist and nationalist leader in India & President of the Indian National Congress in 1917.*
It is impossible for anyone who studies the life and character of the great Prophet of Arabia, who knows how he taught and how he lived, to feel anything but reverence for that mighty Prophet, one of the great messengers of the Supreme. And although in what I put to you I shall say many things which may be familiar to many, yet I myself feel whenever I re-read them, a new way of admiration, a new sense of reverence for that mighty Arabian teacher.
*The Life And Teachings Of Muhammad*, Madras, 1932, p. 4
Edward Gibbon
(1737-1794) Considered the greatest British historian of his time.
His (i.e., Muhammad’s) memory was capacious and retentive, his wit easy and social, his imagination sublime, his judgment clear, rapid and decisive. He possessed the courage of both thought and action.
*History of the Decline and Fall of the Roman Empire*, London, 1838, vol.5, p.335
Michael H. Hart
Professor of astronomy, physics and the history of science
My choice of Muhammad to lead the list of the world’s most influential persons may surprise some readers and may be questioned by others, but he was the only man in history who was supremely successful on both the religious and secular level.
*The 100: A Ranking Of The Most Influential Persons In History*, New York, 1978, p. 33
William Montgomery Watt
Professor (Emeritus) of Arabic and Islamic Studies at the University of Edinburgh.
His readiness to undergo persecutions for his beliefs, the high moral character of the men who believed in him and looked up to him as leader, and the greatness of his ultimate achievement – all argue his fundamental integrity. To suppose Muhammad an impostor raises more problems than it solves. Moreover, none of the great figures of history is so poorly appreciated in the West as Muhammad.
*Mohammad At Mecca*, Oxford, 1953, p. 52
Alphonse de Lamartine
(1790-1869) French poet and statesman.
Philosopher, orator, apostle, legislator, warrior, conqueror of ideas, restorer of rational dogmas, of a cult without images; the founder of twenty terrestrial empires and of one spiritual empire, that is Muhammad. As regards all standards by which human greatness may be measured, we may well ask, is there any man greater than he?
Translated from* Histoire De La Turquie*, Paris, 1854, vol. II, pp. 276-277
Reverend Bosworth Smith
(1794-1884) Late Fellow of Trinity College, Oxford.
He was Caesar and Pope in one; but he was Pope without the Pope’s pretensions, and Caesar without the legions of Caesar. Without a standing army, without a bodyguard, without a palace, without a fixed revenue, if ever any man had the right to say that he ruled by a right Divine, it was Mohammed; for he had all the power without its instruments and without its supports.
*Mohammed and Mohammedanism*, London, 1874, p. 235
Mohandas Karamchand Gandhi
(1869-1948) Indian thinker, statesman, and nationalist leader.
I became more than ever convinced that it was not the sword that won a place for Islam in those days in the scheme of life. It was the rigid simplicity, the utter self-effacement of the prophet, the scrupulous regard for his pledges, his intense devotion to his friends and followers, his intrepidity, his fearlessness, his absolute trust in God and in his own mission. These, and not the sword carried everything before them and surmounted every trouble.
*Young India* (periodical), 1928, Volume X
Edward Gibbon
(1737-1794) Considered the greatest British historian of his time.
The greatest success of Mohammad’s life was effected by sheer moral force without the stroke of a sword.
*History Of The Saracen Empire*, London, 1870
John William Draper
(1811-1882) American scientist, philosopher, and historian.
Four years after the death of Justinian, A.D. 569, was born at Mecca, in Arabia the man who, of all men exercised the greatest influence upon the human race . . . Mohammed.
*A History of the Intellectual Development of Europe*, London, 1875, vol.1, pp. 329-330
David George Hogarth
(1862-1927) English archaeologist, author, and keeper of the Ashmolean Museum, Oxford.
Serious or trivial, his daily behaviour has instituted a canon which millions observe this day with conscious mimicry. No one regarded by any section of the human race as Perfect Man has been imitated so minutely. The conduct of the Founder of Christianity has not so governed the ordinary life of His followers. Moreover, no Founder of a religion has been left on so solitary an eminence as the Muslim Apostle.
*Arabia*, Oxford, 1922, p. 52

source: www.wonderfulinfo.com

Cool Skyscrapers of the World

Posted on: Saturday 9 February 2008 | Category: Aneh-aneh | post comment

Skyscraper in Tokyo Japan (600 Meters)

Location : Tokyo Japan
Height : 600 Meters
To Be Completed : 2007

Skyscraper in Tokyo Dubai (321 Meters)

Location : Dubai
Height : 321 Meters
Built : 1999

Skyscraper in Sanghai China (421 Meters)

Location : Shanghai China
Height : 421 Meters
Floors : 88
Built : 1998

Skyscraper in Chicago illinois (443 Meters)

Location : Chicago illinois
Height : 443 Meters
Floors : 110
Built : 1973

Skyscraper in Kuala Lumpur Malaysia (452 Meters)

Location : Kuala Lumpur Malaysia
Height : 452 Meters
Floors : 88
Built : 1998

Skyscraper in Shanghai China (492 Meters)

Location : Shanghai China
Height : 492 Meters
Floors : 101
To Be Completed : 2007

Skyscraper in Taipei Taiwan (508 Meters)

Location : Taipei Taiwan
Height : 508 Meters
Floors : 101
Built : 2004

Skyscraper in Guangzhou, Shanghai China (515 Meters)

Location : Guangzhou, Shanghai China
Height : 514.8 Meters
Floors : 131
To Be Completed : 2010

Skyscraper in Manhattan NY (541 Meters)

Location : WTC Manhattan NY
Height : 541 Meters
Floors : 69
To Be Completed : 2010

Skyscraper in Dubai (808 Meters)

Location : Dubai
Height : 808 Meters
Floors : 162
To Be Completed : 2009

Skyscraper in Dubai (705 Meters)

Location : Dubai
Height : 705 Meters
Floors : 160
To Be Completed : 2008

Skyscraper in Shanghai China (1228 Meters)

Location : Shanghai China
Height : 1228 Meters
Floors : 300
To Be Completed : 2020

sumber: www.wonderfulinfo.com

Cari Duit

Posted on: Thursday 22 November 2007 | Category: Serius (Terlalu!) | post comment

Kemaren, hampir sekitar 4 hari air PAM di rumah gw mati. empat hari untuk daerah priuk, tu adalah musibah besar. Di sini ga bisa ngandelin aer pompa coz pasti berasa asin… kebetulan ni blog dilanjutin skrng, coz air mati ternyata ada efek sampingnya.

Berita di mana2, air mati berujung ma wabah diare… Jadi keingetan ma UU yang dibuat ma pemerintah sendiri.. intinya sih, yg namanya sektor vital tu harus dikuasai negara, dan dikelola sebesar2nya demi kemakmuran rakyat…

KENYATAANNYA….!!!!!!!

duh sektor vital jadi ajang eksploitasi, pa lagi yang jadi korban rakyat kecil.. dah mana ngeksploitasinya bener2 sepenuh hati, ngelolanya tapi setengah hati… dah mana segala dimerjer ma perusahaan2 asing… ck ck ck

Alasannya colaps?? kok bisa?? dah dimonopoli sendiri ma negara pdhl lho… kentut yang KORUPSI… haram dagingnya di surga… percuma nuntut kemakmuran sebesar2nya bagi rakyat INDONESIA klo kaya gini ceritanya

masi byk orang yang beritikad baik buat bangun negeri ini… (sayang aja mereka nggak beruntung bisa megang kekuasaan)

Thanks GOD!!!

Posted on: Saturday 13 October 2007 | Category: Did I Have a Story? | post comment

Waktu itu hari senin… gue musti jalan ke depok nemuin dosen pembimbing skripsi gue… bareng sama kawan gue, sebut saja si Anggun… (dia laki2). Singkat cerita gue langsung jalan ke depok naik motor bedua aja…

N G E B U T…. udah kayak setan… nakutin pengendara lain deh bawa motornya… gitu deh, pokoknya motor tuh digeber abis… yang bisa ngalahin cuma Ninja ama CB-R doang.

Lepas jalan raya condet, gak tau nama jalannya apa (lewat bawah fly over belok ke kiri ngarah ke depok), motor masih terus maju. nyalip-nyalipin motor lain, gak tanggung-tanggung sradak sruduk ke depan goyang kiri kanan…

hingga pada suatu ketika… motor berasa jadi berebet kalo digas. tapi tetep aja dipaksa geber.. trus motor jadi berasa ndut-ndut-an. tapi tetep aja dipaksa geber lagi… dan motor tu mati…

setelah selidik-selidik bensinnya abis. it’s a shame don’t u? terpaksa dorong motor dari ya itu tadi jalan selepas condet lewat dikit. celakanya tukang bensin ketengan kagak ada sama sekali di jalanan. terpaksa didorong tu motor lagi berdua sama temen gue.

Udah sampe tiga kilo lebih dorong kagak ada juga tukang bensin ketengan. udah despert banget, mana badan cape bgt.

saat itulah tiba-tiba… seorang pria setengah baya/psb (mungkin), lagi naik motor GL-Pro… tiba-tiba menghampiri gue, terus dia ngomong:
PSB: kenapa mas?
gue : bensin… abiss
PSB: sini-sini… buka joknya
tiba-tiba dia berhenti, ngebuka tasnya n ngeluarin botol aqua 1 liter yang isinya bensin. trus dia tuang ke tangki motor gue, dia bagi kira-kira sepertiganya. akhirnya motor gue bisa jalan lagi hingga pom bensin terdekat, baru ngisi bensin.

Celakanya gue cuma bisa bengong… n keheran-heranan. Bahkan wajahnya pria setengah baya itu (psb) gue lupa. Temen gue si Anggun itu juga lagi gak bareng ma gue, dia juga gak ngeliat muka orang itu kayak gimana. Kacau nih.

Gue masih bengong (menyikapi kejadian tersebut), di dunia yg kejam ini ternyata masih ada orang baik yang mau nolong orang lain. “kita hidup di dunia yang sirik–jerry mc’guerie”. gue coba ambil pelajaran, pa Tuhan masih sayang ma gue dengan mengirimkan PSB itu ke gue? atau gue emang sekedar beruntung…

PS: sepanjang jalan lepas condet belok ke kiri itu sampai ke terminal depok, kagak ada tukang bensin ketengan. adanya pom bensin di deket mall depoknya. awas hati2 bensin habis.

JANUARI SURPRISES!!!

Posted on: Sunday 4 February 2007 | Category: Did I Have a Story? | post comment

Bulan ini bisa dibilang banyak banget kejutan buat gw. pada bulan ini temen gw yang biasa nongkrong bareng gw………….. nikahan… (isn’t it a surprise?), gak tau soal apakah itu kejutan apa nggak, yg jelas menurut pengalaman eksistensial gw, itu kejutan banget. orang yg biasa bareng ma lo… nongkrong brg… happy2 brg2… tiba2 harus hilang dari lo, dan ngejalanin kehidupannya sendiri…

trus kejutan kedua… ujian skripsi S1 gw… (bukannya narciss), gw dihadapkan pada situasi ketika gw harus nongkrong2 dikmps (n nyaman bgt)… tapi harus gw tinggalin seiring gw udah selesaiin perkuliahan gw… lagi2 transformasi soal perjalanan hidup… skrng berasa sepi… bgt…nget…nget

trus kejutan ketiga… gw dapet kabar klo temen sma gw ada yg meninggal… (death is ussual, but what’s the surprises?) cara dia meninggal men…??? dia kecelakaan… (ini masih biasa, org wajar meninggal karena kecelakaan…) tapi kecelakaannya dia…  dia… dia… ketabrak  mobil kontainer… (it shock me deep). semoga almarhumah diterima disisiNya. bukannya memanfaatkan peristiwa meninggalnya orang lain untuk cari2 sensasi lewar blogg, tapi…

trus kejutan keempat… gw dikasih lowongan buat ngajar PM (pendalaman materi) anak2 SMA yg lagi mau UAN… (mana kejutannya???) ternyata rute dari rumah gw menuju tempat gw ngajar itu… banyak dipenuhi dan dilalui mobil kontainer… (shock me deep… shake my heart… want to say “shit!”) gw jadi berpikiran untuk berhenti ngajar. point ini dalam beberapa hal berhubungan dengan point sebelumnya.

trus kejutan kelima… banjir… rumah gw yang biasanya ga pernah kerendem air (paling semata kaki), tiba2 dihajar sampe setinggi paha gua… (mana kejutannya??? ada orang yg malah sampe dada kelelep?)… skali lagi menurut pengalaman eksistensial gw… itu mengejutkan… rumah gw tu termasuk dataran tinggi… udaranya aja berasa di puncak (nah yg ini bohong!)

ga tau deh… maksudnya apaan… tapi yg bikin gw kaget lagi… ada yg ngirim di bulletin FS soal terbitnya matahari. isinya: diem2 tu matahari udah bergeser posisinya dari arah timur menuju ke barat… pelan2 bgt cuma dalam itungan nanometer (ukuran besar kecilnya serat prossesor CPU) dan pergerakan itu pasti. dan kalo ga salah… skrng, matahari arahnya udah ga di timur lagi… nah kalo matahari uda ga terbit dari timur lagi… itu pertanda….. (coba dengerin Muse – Apocalyse Now)